akerturk.com

Bild På Datorns Skrivbord &Raquo; Få Fler Bilder På Skrivbordsbakgrunden | Digitalfotoforalla.Se

Fri, 20 Aug 2021 07:30:57 +0000

Klickar du på egen färg kan du blanda till en egen färg i paletten. Tredje valet i bakgrund är Bildspel. Som standard visas bilderna som finns i din mapp Bilder upp på skrivbordet. Du kan dock välja en egen mapp för bildspelet. Du kanske inte vill spela upp alla dina bilder utan bara en specifik mapp. Klicka på bläddra och välj mappen i dialogrutan som öppnas. Du kan ställa in hur lång tid bilden ska visas på skrivbordet innan den byter bild i mappen. Har du blanda Av så spelas bilderna upp i ordning. Annars blandar den bilderna. Under välj hur bilderna ska visas ställer du in hur bilden ska fyllas på skärmen. Standard är fyll men den finns fler val att göra om det inte ser bra ut på din skärm. Alternativ 2: Öppna appen Foton. Klicka på önskad bild och öppna den. Högerklicka på bilden och sedan Använd som i snabbmenyn. Välj sedan Använd som bakgrund. Det var 2 altenativ. Du väljer vilket som passar dig.

Bild på datorns skrivbord

  1. Utvandring från Sverige - Swedish emigration | Migration och Integration i Sverige
  2. Palermo skövde
  3. Ändra bakgrundsbild på din Windows 10 dator. - lindasdatorskola.blogg.se
  4. Skanska lunch hyllie
  5. Kan man se kinesiska muren från månen
  6. Översättning spanska till svenska
  7. Bodal skola lidingö

Windows 7: Så blir favoritfotot ditt Skrivbords bakgrundsbild - PC för Alla

FRÅGA. Ibland hittar jag en snygg bild på internet som jag skulle vilja använda som bakgrund på skrivbordet. Finns det något enklare sätt att göra det än att gå in i Windows inställningsmeny och klicka sig runt för att byta bakgrundsbild. Robban SVAR. Att använda vanliga bilder som skrivbordsbakgrunder i Windows är enkelt. När du ser en bild på internet är det bara att högerklicka, välja Spara bild som och lägga den på hårddisken. Högerklicka sedan på bildfilens ikon och välj Använd som skrivbordsbakgrund så byter du bild direkt. För att få bättre kontroll över dina skrivbordsbakgrunder öppnar du Inställningar, Anpassning, Bakgrund. Hit kan du även gå om du vill gå tillbaka till din gamla bakgrundsbild. En nackdel med att hämta bilder direkt på internet, är att de ofta är ganska lågupplösta. Om du har en stor skärm blir resultatet ganska oskarpt. Ett bättre tips kan därför vara att använda någon av de bildbanker som finns. Läs mer om var du kan hämta högupplösta bilder utan kostnad i vår artikel här.

Få fler bilder på skrivbordsbakgrunden | Digitalfotoforalla.se

Gör så att skrivbordsbakgrunden automatiskt växlar mellan dina bilder. © Shutterstock Du kan göra om din skrivbordsbakgrund till ett bildspel som visar alla dina favoritbilder. Det är ett trevligt sätt att minnas den senaste semestern eller familjesammankomsten. Vi går igenom hur du går tillväga på både Mac och Windows. Tyvärr glöms alltför många av de digitala bilderna som vi tar bort i ett dammigt hörn av datorn, och det är synd. I regel är det bara de allra bästa som vi skriver ut, och det gör att de flesta bilderna faller i glömska. Men genom att ställa in datorns skrivbordsbakgrund så att den automatiskt växlar mellan bilderna, kan du få glädje av alla dina bilder. Gör din skrivbordsbakgrund personlig En gång i tiden kunde vi bara välja en enda fast bild som vår skrivbordsbakgrund, Microsofts välkända bild av den gröna kullen i Windows XP. Men sedan dess har det blivit lättare att anpassa skrivbordsbakgrunden, så att bakgrunden automatiskt växlar mellan bilder som du själv har valt ut.

Ändra bakgrundsbild på din Windows 10 dator. - lindasdatorskola.blogg.se

Du behöver inte nöja dig med Windows förvalda skrivbordsbakgrunder. Så här enkelt använder du ett eget favoritfoto i Windows 7. Skrivbordsbakgrunden är den bild som syns på skärmen när alla program är stängda, och som standard får du en bild som Microsoft har valt. Tycker du att den är tråkig finns det gott om alternativ. I Windows 7 ingår en rad häftiga bilder av natur, byggnader och tecknade figurer. Det finns också mer neutrala färgbakgrunder för dig som inte vill bli distraherad. Ännu roligare är förstås att använda en egen bild som skrivbordsbakgrund. Du kanske vill ha den fantastiska utsikten från sommar­stugan – eller ett krispigt vinter­landskap. Att göra om sin egen bild till skrivbordsbakgrund är enkelt. 1. Om bilden ligger på din hårddisk är det bara att högerklicka på den. Klicka på Använd som skrivbordsbakgrund så läggs den in automatiskt. Du kan på precis samma sätt gå ut på internet och högerklicka på valfri bild. 2. Om du vill bestämma hur din skrivbordsbakgrund ska se ut stänger du alla program och högerklickar du på den.

Blixtsnabbt tips som fixar en snyggare skrivbordsbild - PC för Alla

Bilderna som du vill ska ingå i bildspelet lägger du i en mapp. Du behöver nämligen ange vilken mapp som datorn ska hämta bilderna för att visa upp dem på skärmen. När du har lagt alla bilderna som du vill ha med i bildspelet är du redo att påbörja inställningen. Läs också: 5 enkla sätt att skapa fotokollage med dina egna bilder Så gör du i Windows Högerklicka på skrivbordet och välj Anpassa. Välj Bildspel under Bakgrund. Klicka på Bläddra och välj vilka bilder som ska vara med. Ställ in hur ofta bilden ska bytas ut och om de ska visas i slumpvis ordning. Så gör du på Apple Högerklicka på skrivbordet och välj Change Desktop Background. På + kan du lägga till fler bilder i mappen, och på Change Picture kan du välja hur ofta bilden ska bytas ut. Du kan även välja att datorn ska plocka fram bilderna i slumpvis ordning. På Mac kan du bara använda filformaten JPEG, PICT, TIFF och PNG till skrivbordsbakgrunder, så tänk på det när du väljer vilka bilder som ska vara med. > Läs också: 6 appar som fotografen behöver ha på mobilen Kanske detta kommer att intressera dig...

  1. Hälsinglands auktionsverk öppettider