akerturk.com

Orkide I Vas Med Vatten

Thu, 19 Aug 2021 03:06:50 +0000
  1. Orkide i vas med vatten van

Ta loss blompinnar och klipps från orkidéns stänglar och ställ sedan plantan i en ampel. Helt plötsligt har din orkidé gått från strikt till yvig och nästan lite busig. Finaste dekorationen i badrummet får du om du klipper av några blommor från din orkidé och lägger direkt i en låg skål med vatten. Effektfullt, hållbart och oerhört vackert.

Orkide i vas med vatten van

Orchideerna jag pratar om är de lättskötta, (då det är alldeles för varmt i vår lägenhet för de svårskötta blommorna): Paphiopedelium hybrid & Phalaenopsis även kallad för brudorkideen. Tacksam för Ditt svar, Hälsningar Zulphiya Nyckelord: glasvas, Phalaenopsis, Paphiopedilum Hej, Tack för berömmet Vad gäller kompost till orkidéer så beror mängden och typen helt på vilken sort man har. - Paphiopedilum är markväxande i sydostasien och dessa kan inte klara sig utan en humusblandad kompost. Så plantera denna igen. - Phalaenopsis växer på trädgrenar i sydostasien. Denna kan därför möjligen klara sig i glasvas. Jag skulle lägga lekakulor eller annat poröst mineralmaterial (ej kalksten elelr marmor) i botten och fylla vatten till två tredjedelar på det materialet. Sätt sedan rötterna ovanpå och ovanför materialet, ej i. Detta kan gå och eventuellt kommer rötterna till och med växa vidare ner i mineralmaterialet. - Vanda & Ascocenda växer naturligt helt i luften och odlas oftast utan kompost.

jessika Jag odlar också mina i fönster. Har provat på att odla i glasvas med följd att den stackarn dog. Rötterna blev alldeles bruna, såg ut som gummiband. Jag har hört att det inte är bra att odla i glasvas eftersom det blir för fuktigt och rötterna behöver luft. Dessutom kan rötterna, som Jessica säger ovan, även brännas av solen. Desire På Blomsterlandet säljer de just nu Ascd Princess Mikasa i stor glasvas (ca 500:-) och min fundering var just densamma som ni har redovisat här ovan. Är det någon som har god erfarenhet av att odla Vanda i glasvas och hur har ni då burit er åt för att få ett positivt resultat? Själv har jag en (för mig) okänd orkidé av Vandatyp som jag har försökt odla på flera olika sätt; först i bark i badrummet men då fick den för lite ljus, sedan i vitmossa men då blev den för blöt, därefter i leca men då blev den också för blöt. Nu hänger den sedan ett par veckor i en plastkorg utan odlingsmedium i köksfönstret i väster, så får vi se hur det går. plopp Jag måste bara skriva av mig min glä blommar min Vanda Sansai blue "True Blue" igen.

Jag skulle nu ha varit i Uganda, men avstod på grund av alla orkidéer som nu blommar och nya stänglar på gång. Sist var det en Paphiopedilum knopp som torka, men plantan överlevde. Det var första blomningen på den plantan som jag missa En fråga från en besökare: Hej Björn, Tack för en inspirerande hemsida! Har en orchiderelaterad fråga till Dig som verkar vara en proffs. Jag har nyligen planterat om mina orchideer från vanliga lerkrukor till genomskinliga glasvaser. Har också rensat bort allt barkkompost med stenar i, som fanns i krukorna från början (har dock sparat allt ifall jag behöver använda de igen). Efter att ha läst din hemsida börjar misstänka att mina handlingar var ngt tvivelaktiga (för att uttrycka det milt)... Saken är att jag ofta såg liknande "kompostbefriade" arrangemang på olika hotell i Europa och blev inspirerat, men frågan är om blommorna överlever / trivs i det här tillståndet? Jag kanske ska doppa planterna i vattnet flera gånger i veckan så fort rötterna börjar bli torra?

Experten tipsar Hur maximerar man blomningen och får sina underbara orkidéer att trivas? Den frågan och många fler har vi ställt till stilsäkra växtexperten Linda Schilén. För att lyckas med de flesta vanliga sorters orkidéer bör du placera dem på en ljus plats på vintern och skydda mot direkt sol på sommaren, för att förhindra svedda blad. En inomhustemperatur på 16˚ till 26˚C är att föredra. - När du vattnar så vattna ordentligt, säger Linda. Doppa orkidéns plastkruka i vatten och låt det sedan rinna av ordentligt, vatten får aldrig bli stående på fatet eller i krukan. Ett knep för att veta om det är dags för vattning är att titta på rotsystemet i plastkrukan. Är det grånat/vitt behövs vatten, är rötterna klart gröna har de tillräckligt med vatten. Orkidéer kan man med fördel näringsvattna året om. Följ dosering på förpackningen. - När en blomstängel tappat sina blommor och torkat helt kan den klippas av nere vid bladen, säger Linda. Förutom en underbar blomsterprakt besitter orkidén också luftrenande egenskaper.

orkide i vas med vattenfall orkide i vas med vatten en

Håller fullständigt med. Den är ljuvlig. Man blir lika glad varje gång man ser den. Hälsningar från Gunsan. Hej Gunsan Vad roligt att höra om din Vanda. Intressant att se hur du sköter din. Visst är det fantastiskt när man lyckas med dem. Som av många anses som svå jag tycker att de är väldigt tacksamma. När man väl kommer på hur man ska göra. Ska väl ärligt erkänna att jag tagit livet av en som var fantastiskt fin när jag fick den av min man men som jag exprimenterade med att plantera i någon slags kompost osv. Dyra läropengar. Hade visst kostat 800Kr/ Siv Jag håller med dig om att det är dyra läropengar. Men visst är det värd varenda krona och mycke, mycke mer när man sedan lyckas med nästa. Jag måste erkänna att jag tog livet av två vandor Det var lite dyra lärpengar men inte så farligt som din man gav. Jag köpte två på petab för 200 kr styck. Dock köpte jag dem på vintern och det blev för torrt i lägenheten. Provade att spruta men hittade inte "någon lömolig spann att doppa I" så de torkade.

  • Orkide i vas med vatten 1
  • Orkide i vas med vatten eng
  • Nyckelordet glasvas i OrkidéPrat
  • Orkide i vas med vatten van
  • Svea Ekonomi skuldfinansiering, erfarenheter? | Sveriges största forum för lån
  • Orkide i vas med vattenfall

Ungefär en gång i veckan, ibland med längre intervaller, duschas rötterna med gödning. Den har varit placerad i söderfönster men har vid solsken alltid skuggats av en markis. Jag säger "att den har" för den är nu placerad i odlingsskåpet som jag håller på att inreda. Lycka till om du skaffar en, vilket jag tycker du ska göra. Hej! Det verkar som många odlar sina Vandor i glasvaser med framgång. Vill någon lägga in en bild på hur ni har gjort så man kan få lite tips på storlek på vas, placering av vandan m. m. Är det inte risk för röta om luften blir för "still" i vasen? Tack på förhand /Christine Nyckelord: glasvas, Vanda Jag odlar min i fönster för jag har stark västersol och glas har tidigare bränt sönder rötter. Men jag har sett glasvasodling. Om du har ett Lagerhaus i närheten och köper en av deras rätt så stora glasvaser så är det bra. Vandan ska inte bli ihoptryckt. Ställ vasen en bit in i rummet så att den får ljus men inte för mycket direkt ljus så att du riskerar att vasen blir som ett brännglas.

orkide i vas med vatten online