akerturk.com

Gula Linjen Sl – Mp: Förläng Gula Linjen Norrut

Thu, 19 Aug 2021 03:47:11 +0000

Nyhet - Kollektivtrafik Publicerad: 2017-02-07 Nu har resultatet av årets attitydundersökning om Gula linjen kommit. Utbyggnaden är fortsatt omtyckt, mer än 8 av 10 är positiva och bara 6 procent är negativa, precis samma som i den förra undersökningen 1067 boende i Gula linjens närområde i Solna, vid Karolinska och i Vasastan telefonintervjuades under senhösten 2016, efter höstens samråd om utbyggnaden till Arenastaden. En mätbar förändring från förra årets undersökning är att kännedomen om att tunnelbanan ska byggas ut har ökat – framför allt i Solna: - Det tror jag beror på att vi har gjort flera stora förändringar under året. Vi har flyttat stationen i Arenastaden, bestämt oss för att knyta ihop Gula linjen med den Gröna linjen vid Odenplan och berättat mycket om detta, både i egna kanaler och i media, säger projektchef Malin Harders. Undersökningen görs först och främst för att mäta effekterna av förvaltningens kommunikation och hur väl kommunikationen når ut och tas emot och de siffrorna har ökat sen förra mätningen.

Linjen corp

Bild: Region Stockholm/&Rundquist Visionsbild över en av de kommande entréerna till den nya tunnelbanelinjen. Efter två års förhandlingar och tre års väntan har järnvägsplanen för tunnelbanans utbyggnad mellan Odenplan och Arenastaden godkänts av Trafikverket. Det krävdes elva korsningsavtal men nu kan äntligen bygget av den nya gula linjen till Solna fortsätta som planerat. – Att järnvägsplanen för tunnelbana från Odenplan till Arenastaden har godkänts är väldigt glädjande. Nu hoppas jag att den nya sträckningen av tunnelbanan kan fortsätta som planerat. Utbyggd tunnelbana är till gagn för ekonomin, tillväxten och jobben, något som inte minst behövs i tider likt de vi nu går igenom, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. – Ett steg närmare för Solnaborna till att få en mer och bättre kollektivtrafik. Utbyggnaden av gula linjen innebär tillväxt som kommer hela regionen till del och möjliggör ett bättre hållbart resande, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Den motiverades med Solnas stora bostadslöften, som nu alltså underminerats. "Jag förväntar mig att politikerna i Solna tar den här signalen om vår oro på allvar, och att man levererar", har trafiklandstingsrådet Tamsons sagt. Den optimistiskt lagde kan enligt Barth-Kron välja att se det som att landstinget här sett en bakdörr öppnas på glänt, och förbereder sig för att snyggt smita ut ur den del av avtalet som behandlar Solna. Det vore i så fall en välgärning. Alla är överens om att Hagastaden behöver bra kollektivtrafik, men nästan lika många är enligt Barth-Kron överens om att det borde finnas ett smartare sätt. Däremot finns all anledning att oroa sig för Stockholmsregionens framtida funktionalitet, om vi fortsätter att låsa upp pengar i infrastrukturprojekt som är feltänkta från början. Kanske, kanske finns nu enligt Barth-Kron chansen att frigöra omkring 4 miljarder kronor, och att i stället investera dem i infrastruktur som löser riktiga problem och bidrar till riktig stadsutveckling.

– Normalt brukar man fortsätta räkna tills sannolikheten för kostnaderna landar på 85 procent. Men Allianspartierna i landstinget hade bråttom att få fram en överenskommelse innan valet 2014 och nöjde sig med en låg sannolikhetskalkyl, säger en oppositionspolitiker med insyn i förhandlingarna. Vad som händer nu är oklart. Än så länge finns det ingenting fäst på papper. I samtal med politikerna i landstinget och de berörda kommunerna har flera scenarier målats upp. För Solnas del gäller bland annat att stationen vid Hagastaden bara får en tunnelbaneuppgång. Uppgången mot Stockholm stryks. I Arenastaden flyttas den planerade uppgången vid Mall of Scandinavia 500 meter upp mot Dalvägen för att få bättre markförhållanden. – Om kostnaderna åker iväg är vi öppna för alla förslag. Blir projektet dyrare än beräknat finns det en modell för hur kostnaderna i så fall ska fördelas. Än så länge har det inte kostat Solnaborna en krona, säger kommunstyrelsens ordförande i Solna, Pehr Granfalk (M). Blir ändringarna omfattande krävs det nya samråd.

  1. Gula linjen fortsatt populär - Region Stockholm
  2. Torka rönnbär till dekoration
  3. Ica handla online företag compiler
  4. Personal och chef ab 01
  5. Löddeköpinge - Golf Outlets
  6. Gula linjen sl mercedes
  7. Linjen promotions
  8. Viking linjen

Gula linjen sl 2012

Gunnar Wall: Inte övertygad – Allt talar för at det är mördaren som Jeppsson ser komma springande, säger Krister Petersson. Men Palmekännaren Gunnar Wall låter sig inte övertygas av Krister Peterssons teori. – Det låter som en önskan att dra det hela i land, men ganska många frågetecken kvarstår, säger han. Gunnar Wall anser att Stig Engströms utpekande av Jeppsson snarare talar för att "Skandiamannen" är oskyldig. – Jag tyckte att det gjorde resonemanget svagare. Petersson vill ju få det till att Engström, om han stod på andra sidan Sveavägen, skulle vara skymd av bilar. Men det finns ju en annan möjlig förklaring, säger han. Han menar att Engström lika gärna hade kunnat befinna sig på mordplatsen och därifrån observerat nyckelvittnet Lars Jeppsson. Stig Engström i en rekonstruktion med SVT på Tunnelgatan. Fokus på Palme – Allt fokus just då var på Palme, Lisbeth och kanske in mot Tunnelgatan, dit gärningsmannen ska ha flytt. Om Engström stod längst ut på trottoaren och tittade in mot Tunnelgatan kan det inte uteslutas att han såg Jeppsson, säger Gunnar Wall.

Av: Sara Milstead Publicerad: 10 juni 2020 kl. 22. 33 Uppdaterad: 11 juni 2020 kl. 11. 38 En gul linje på kartan över Tunnelgatan/Sveavägen markerar den bärande delen i Krister Peterssons teori om vem som mördade Olof Palme. Längs den sträckan måste Stig Engström ha befunnit sig för att kunna ge en vittnesbeskrivning av nyckelvittnet Lars Jeppsson – något som endast mördaren ska ha kunnat gjort. – Allt talar för att det är mördaren som Jeppsson ser, säger Krister Petersson. Krister Peterssons bedömning är att Engströms många motstridiga vittnesuppgifter gör honom till pusselbiten som inte passar in i bilden – den som spanarna borde ha sett från början. Chefsåklagarens bild styrks av den gula linjen – den sträcka längs Tunnelgatan som Engström måste ha befunnit sig längs för att kunna peka ut och ge ett signalement på vittnet Lars Jeppsson. Stig Engström påstod i vittnesmål att han fått signalementet på Jeppsson från Lisbeth Palme, något som utredarna aldrig funnit stöd för. Lisbeth Palme hade aldrig pratat med någon privatperson på brottsplatsen, än mindre gett något signalement.

Lars Jeppsson är ett nyckelvittne i utredningen som fått för lite uppmärksamhet, enligt Krister Petersson. När Jeppsson hörde pistolskotten blev han rädd och gömde sig bakom en byggbarack. När han böjde sig framåt såg han en man – Palme – falla till marken. Kort därpå ska han hört en person komma springande och Jeppsson tog därför åter skydd. Foto: JANNE SCHMIDT Bilder tagna vid mordplatsen på Sveavägen direkt efter mordet. Gömde sig Stig Engström ska enligt egen utsago ha tittat in på Tunnelgatan österut och då fått syn på Lars Jeppsson, som gömde sig bakom en byggbarack med sikten skymd mot Sveavägen. Engström beskrev personen som han såg under några sekunder som "en man i 20-årsåldern med mörkblå täckjacka". På den handritade skissen från 1986 kan iakttagelsen av Jeppsson bara ha gjorts av någon som rört sig längs den gula linjen. Enligt Jeppsson själv ska han ha mött Engströms blick när denne sprang uppför trappan i slutet av Tunnelgatan. Därför, konstaterar Krister Petersson i sin föredragning, "om man därtill lägger Jeppssons uppgifter om när han befann sig i korsningen och var han befann sig i korsningen, så blir den enda rimliga slutsatsen att Stig Engström sett Jeppsson uppifrån trappkrönet".

  1. Alla lediga lägenheter i östersund
  2. Tävlingar
  3. Däck till rc bil
  4. Dåligt ljus på bilen
  5. Cendre ash blond hårfärg