akerturk.com

Aik Jönköping Södra

Thu, 19 Aug 2021 08:04:46 +0000

I den 72:a matchminuten var det dags för comeback för Ebenezer Ofori då han ersatte Enoch Kofi Adu på mittfältet. Två minuter efter jublet från publiken då de fick återse Ofori kom dock en rejäl kalldusch. En rensning från Jönköpings Södras eget straffområde skulle tas om hand av Per Karlsson i mittcirkeln, men han nickade bollen åt högersidan och rakt på Edin Hamidovic som satte full fart mot AIK-målet med Karlsson i släptåg. Hamidovic gjorde inget misstag utan slog in 2-0 och AIK hade helt plötsligt ryggen mot väggen. AIK drabbades inte av panik utan arbetade tålmodigt vidare. I den 78:e matchminuten tog man sig sakta fram längs högerkanten genom Jasir Asani och Saku Ylätupa och i straffområdet avslutade finländaren i den närmaste burgaveln. Minuten därefter svarade inhopparen Daniel Ljung för en svag rensning från egen strafflinje och Ebenezer Ofori bröt fram. På halvvolley drog han till med högerfoten och bollen seglade in i det vänstra krysset och helt plötsligt var AIK med i matchen igen.

AIK – Jönköpings Södra på TV & Stream | TV-tid, kanal | TVmatchen.nu

Visa aktuell tabell Fakta Motståndare Jönköpings Södra IF (VOF: 11-5-9 totalt, 8-4-2 på hemmaplan) Resultat: Förlust: 1-2 (0-? ) Sport: Fotboll Kön: Herrar Sektion: Representationslaget Typ av match: Allsvenskan (953-581-672 / 560-292-252) Säsong: Allsvenskan 1945-46 (8-6-8 / 4-1-6) Omgång: 2 / 22 Hemma/Borta: Hemmamatch Datum: 1945-08-05 Arena: Råsunda Fotbollstadion, Solna, Sverige (596-309-316) Underlag: Naturgräs (1079-610-782) Publik: 14 114 Händelseförlopp (Hovra för eventuella detaljer). (Okänd halvlek) JIF Mål Okänd spelare Första halvlek (45) Slut på första halvlek Andra halvlek (Okänd tid) AIK Mål Stig Carlson (90) Slut på andra halvlek AIK:s laguppställning (2-3-5) Startelva Gustav Sjöberg Harry Nilsson Ove Karlsson Arne Andersson Börje Leander Harry Johansson Stig Östberg Åke Andersson Stig Carlson George Kraemer Åke Andersson

AIK höll på att tabba till det rejält i säsongens första tävlingsmatch i svenska cupen. 0–2 hemma mot Jönköping Södra med elva minuter kvar av ordinarie matchtid vändes visserligen till 2–2, men avancemanget från gruppen är långt i från säkert. – Sådana här matcher ska vi bara vinna, och helst med lite klass, säger Henok Goitom efter matchen. Gästerna visade direkt att de inte var i Stockholm för att stå med mössan i hand. Matchuret visade en spelad minut när Jönköping fixade matchens första hörna. Några minuter efter hörnan vaskade J-Södra fram matchens första halvchans. Därefter tog AIK kommandot i matchen. Efter vad som såg ut som ett räknefel i J-Södras backlinje fick Saku Ylätupa matchens första riktiga målchans, och visst borde han gjort mål när han ett par meter från mål, helt ostörd, fick stå och nicka. Men 20-åringen förstod nog inte hur ensam han var, och i stället för att ta emot bollen stod han för ett misslyckat nickförsök och chansen gick förlorad. Det hade kunnat bli en mardrömsdebut för Haugaard Kort efter Ylätupas miss, drygt 20 minuter in i matchen, skickade Sebastian Larsson en alldeles för kort hemåtpassning mot tävlingsdebuterande Jakob Haugaard, som tvåa in i situationen mot Edin Hamidovic, fällde honom.

AIK Statistikdatabas (Herrar)

Av: Frida Fagerlund Publicerad: 15 oktober 2017 kl. 16. 59 Uppdaterad: 24 oktober 2017 kl. 09. 49 Foto: Jonas Ekströmer/TT Ledning 1–0 mot J-Södra – men AIK-klacken var ändå inte nöjd. Då klev "gamlingen" Nisse Johansson fram och dödade matchen. – Europaplatsen är viktig men sen finns ju det där med att bli bäst i stan, säger han. SM-guld lär bli svårt men AIK har fortfarande chans att kamma hem andraplatsen och då också bli bäst i stan. Mötet med J-Södra hemma på Friends arena blev inte det mest sprudlande som allsvenskan har bjudit på den här säsongen. Det tidigare så kritiserade underlaget går inte att skylla på, enligt Oscar Linnér var mattan bättre än vad den har varit på länge. – Jag tyckte den var helt okej faktiskt, mycket mer kompakt än vad den brukar vara, säger målvakten. Självmål av Jallow AIK hade mest bollinnehav i den första halvleken men hade svårt att få till sista tredjedelen i anfallen. Nollan spräcktes inte förrän några minuter in i den andra, då Alexander Jallow olyckligt petade in returen på Stefan Ishizakis skott i eget mål.

Tvärtom. 1–2 kom till genom ett fint avslut från Ofori med elva minuter kvar. 2–2 kom två minuter senare efter att Henok Goitom nått högst i en luftduell. Därefter följde en resultatlös forcering och matchen slutade 2–2. Efter matchen var poängräddaren besviken. – Vi hade lite problem att anpassa oss till väderförhållandena, säger han och fortsätter: – Sådana här matcher ska vi bara vinna, och helst med lite klass. Nu möter vi Örgryte i nästa match och då gäller det verkligen att visa varför vi är i allsvenskan och de är i superettan.

Jönköpings Södra IF - FotbollDirekt

Innan dess får man gå tillbaka ända till september 1960, då AIK lyckades vinna med 7–1. "Den duellen finns alltid" Dagens seger innebär även att AIK går upp på en tillfällig andraplats i tabellen. Att slå Djurgården och bli bäst i stan är viktigt menar Oscar Linnér. – Det är väl den känslan vi har, klart vi vill förbi dem. Nu måste vi bara se till att göra vårt och vinna resten av matcherna, säger målvakten. – Tyckte den var helt okej faktiskt, mycket mer kompakt än vad den brukar vara. Nisse Johansson är mer kryptisk i sitt svar kring vikten av att slå Djurgården. – Tre, säger mittbacken. Tre av... fem? – Haha ja... Nej men, klart det är viktigt. Det är Europaplatsen först men sen finns ju det där med att bli bäst i stan. Den duellen finns alltid. Publicerad: 15 oktober 2017 kl. 59 LÄS VIDARE Sportbladet – Allsvenskan Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Svenska cupen 2018/19, gruppspel 1:3 1 – 0 Slutspelad Publik: 9 995 Domare Victor Wolf Ass. domare 1 Daniel Wärnmark Ass.

södra berget

AIK hade dittills inte utmanat bortalagets målvakt Frank Pettersson nämnvärt, men i den 37:e matchminuten fångade Enoch Kofi Adu upp en rensning från straffområdet. Bollen for framåt i luften och AIK-mittfältaren drog till på volley från ca 20 meter och tvingade fram en räddning. I halvlekens näst sista minut fick Sebastian Larsson ett frisparksläge från ca 22 meter och det gick ett sus genom publiken när han sprang fram mot bollen då alla vet vad han kan uträtta från de fasta situationerna. Bollen gick mitt i målet och Frank Pettersson fick sträcka ut för att tippa bollen över ribban till en resultatlös hörna. AIK hann dock arbeta fram ännu en hörna innan halvleken var över. Sebastian Larsson slog den från vänster och bollen gick mot den bortre delen av straffområdet där Karol Mets kastade sig fram och stötte bollen över ribban. Den andra halvleken inleddes med att domaren fick blåsa av spelet i en minut och 15 sekunder då Jönköpings Södras målvakt försvann in i röken från pyrotekniken som antändes.

Carlsberg Bar Carlsberg Bar har endast öppet kl 12:00 – 14:00. Entre endast från Arenatorget. North Bar Stängd. North East Bar North East Bar har öppet från ca 14:45 – 15:30. Souvenirer AIK Shop i arenan vid Putte Kocks plats 2 har öppet från kl 10:00 till en timme efter matchens slut. 50/50-lotter Köp våra 50/50-lotter och stötta samtidigt AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. 50% av vinsten går till en ensam vinnare och 50% går till AIK Fotbolls Ungdomsverksamhet. Vid premiären vann en ensam vinnare över 20 000 kr. Pris per lott är 20 kr. Uppvisad lott ger 30% rabatt på en produkt i AIK Shop. Information kring alkohol vid Friends Arena AIK Fotbolls hemmaarena Friends Arena ligger inom det område som Solna Stad har gjort till alkoholförbudsområde. Förbudet innebär att det inom området inte är tillåtet att förtära alkohol på gator och torg. Kragen runt Friends Arena tillhör alkoholförbudsområdet och om polis och ordningsvakter ser någon förtära alkohol kan det medföra böter och att alkoholen tas i beslag.