akerturk.com

Röd Solhatt Magnus

Fri, 20 Aug 2021 07:33:01 +0000

'Magnus' Echinacea purpurea 'Magnus' Upprättväxande perenn med stora, rödvioletta blommor med markerad mitt. Lockar till sig fjärilar och andra insekter. Gammal medicinalväxt. Kraftig, upprättväxande perenn som är fin i blandade rabatter. Lockar till sig fjärilar. Utmärkt snittblomma. Skötselråd Blomningstid: Juli, augusti och september Näring: Trädgårdsgödsel och naturgödsel Jordprodukter: Planteringsjord Beskärningstid: På våren Beskärningssätt: Beskär ner till marknivå

Perenn Röd solhatt Magnus GTG30071P Bygghemma.se

Green Envy ' har gröna blommor med rosa mitt och en rödbrun mittkona. ' Jade ' har vita kronblad med gröna schatteringar och mörkt grön kona. ' Coconut Lime ' har vita blommor med gröna schatteringar och en limegul "pompon" av sterila kransblommor som gör blomman "dubbel". En liten rest av en bronsfärgad kona finns längst upp. ' Pink Double Delight ' har också stora, dubbla "pompon-blommor", liknar föregående fast med ljusrosa blommor.

Röd bikini

Röd solhatt magnusson

Egenskaper för Röd solhatt 'Magnus' Solhatt har prytt våra rabatter i många generationer och uppskattas både för sin mångfald av olika blommor och sina fina fröställningar. Blomningen är lång och när blommorna börjar vissna kan du gärna klippa ner dem för att stimulera till nya knoppar. Med sin ljuvliga doft lockar solhatten till sig bin, humlor och fjärilar till trädgården. Latinskt namn: Echinacea Purpurea Magnus Krukstorlek: 2 liter Typ: Perenn Ändamål: Prydnadsperenn Höjd färdigväxt: 100 cm Bladfärg: Grön Färg blomning: Violettrosa Blomningstid: Juli-september Trivs bäst i: Sol Jordmån: Väldränerad Under vissa perioder av säsongen kan perenner levereras till viss del nedklippta för bättre hantering vid emballering och transport. Detta har ingen inverkan på plantan! Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.

Röd solhatt magnum photos

Bilden visar plantan som fullvuxen Beroende av säsong kan plantan vid leverans av praktiska skäl vara nedklippt. Detta har ingen negativ inverkan på plantan som snabbt växer till igen efter plantering.

Rydlinge Plantskola » Echinacea purpurea ´Magnus´

Rudbeckian är väldigt vacker att kombinera med andra bi och fjärilsväxter såsom anisisop, jätteverbena, salvia, bolltistel och lavendel. Andra goda grannar är olika prydnadsgräs såsom tuvrör, tuvtåtel och blåtåtel. Den blir, tillsammans med nävan 'Rozanne' och olika sorter av kärleksört, ett färgsprakande inslag i trädgården på sensommaren. Plantera gärna in några städsegröna växter såsom idegran eller buxbom för att få en stomme även på vintern. Rudbeckian vill gärna planteras i ett soligt läge med väldränerad lätt och humusrik jord. Undvik vinterfukt. Den är relativt torktålig när den har etablerat sig. Sorter som vi ofta har i butiken: Det finns en uppsjö av olika namnsorter på marknaden. Vi brukar bland annat ha 'Magnus', 'Alba', 'Green Twister', 'Ruby Glow', 'Art's Pride', 'Sunseekers Magenta', 'Green Jewel' och 'Rubinsteern' i vårt sortiment under säsong.

  • Röd solhatt 'Magnus' | Röd solhatt | Perenner | Jennys frön och sånt
  • Perenn Röd solhatt Magnus GTG30071P Bygghemma.se
  • Röd solhatt magnum photos