akerturk.com

Handledsskydd Med Skena

Thu, 19 Aug 2021 13:16:55 +0000

Att drabbas av smärtande handleder är inte särskilt ovanligt. Vanligtvis är bakgrunden till besvären överbelastning. I händerna finns det muskler, senor och ligament som belastas varje dag. Ont i handleden brukar inte sällan bero på monotona rörelser – det kan vara allt från jobb framför datorn till tunga verktyg på en byggarbetsplats eller en verkstad. Om du drabbas av smärtande handleder kan besvären behandlas med hjälp av handledsskydd eller så kallade handledsstöd. Produkterna som finns i sortimentet i dag är specialkonstruerade för att lindra värken som känns i både händerna och handlederna. Handledsskydden är konstruerade på ett sätt som gör att handlederna avlastas – skydden stabiliserar och håller handen på plats i ett läge som lindrar smärtan. Det finns flera olika sorters handledsskydd att välja mellan i dag så se till att du väljer rätt för just dina besvär. Vet du inte vilket skydd som passar kan du fråga exempelvis din sjukgymnast eller läkare om råd. Om du har stora problem med värkande handleder kan du behöva en handledsortos för att få ännu bättre stöd till handleden.

Handledsskydd med skena center

Varför? Svar. handledsskyddets kardborrband är extra långa för att underlätta för våra kunder som använder handledsskydd och samtidigt har problem med det normala greppet. det långa bandet gör det enklare att greppa och öppna och stänga. Om du inte behöver längden så kan du enkelt anpassa ned bandlängden med hjälp av en sax.

Med kombinationen av elastiskt resår och skenar ger handledsstödet kompression runt handleden vilket effektivt motverkar svullnad i och runt handleden. Även handledsstödets längd påverkar hur handleden avlastas. Ett längre handledsstöd avlastar mer effektivt än ett kort och kan vara lämpligt vid arbetsrelaterade skador som beror på tunga lyft. Stabila handledsskydd tillverkas oftast i mindre elastiska eller i helt oelastiska material för bättre stöd, fixering och stabilisering av handleden. Ju mindre elasticitet materialet har desto bättre fixeras handleden av ett stabilt handledsstöd, helt enkelt ger det en bättre avlastning. Skötselråd För bästa skötsel av ditt handledsstöd eller handledsskydd bör dessa tvättas i 30 grader handtvätt samt att de dropptorkas. Samtliga våra handledsstöd är CE-märkta vilket säkerställer produktens spårbar till producent samt att produkt och tillverkning följer ställda krav.

Måttabeller finns på respektive produktsida och här hittar du även storlekarna och måttangivelser för respektive modell, oftast tas ett cirkulärt måttet runt handleden. Om du hamnar mitt i mellan två storlekar så är det inga problem, i vanliga fall brukar den mindre storleken fungera utmärkt. Men, om du vill, så kan du beställa hem båda storlekarna, vi skickar med en returfraktsedel så att du enkelt kan returnera den som inte passar. Tips på hur man applicerar ett handledsskydd De flesta handledsskydd med skena har en applicerats med hjälp av 3-5 kardborreband och knäpps över handryggen men det finns även modeller med snörknäppning. Då handledsskyddet har flera kardborrband så kan man enkelt anpassa kompressionen där efter. Enklast är att börja knäppa de kardborrband som sitter på mitten av bandaget samtidigt som du ser till att handleden hamnar rätt i handledsskyddet. Var noggrann med att handledsskyddets skena är förbockad och anpassad efter din hand så är det enklare att få skyddet på rätt plats på en gång.

Handledsskydd med skena för stöd Handledsskydd, handledsstöd och handledsortoser är utrustade med en skena på insidan av handleden och den är till för att ge en stabiliserande effekt. Dessa hjälpmedel kan användas både i vardagen, i arbetet och vid träning. Skenorna som används i handledsskydden består av sprickfri plast och själva handledsskyddet sätter du enkelt på själv med hjälp av kardborreband. Skydden som finns tillgängliga går att beställa i flera olika storlekar för att du ska kunna dra nytta av funktionerna så som stabilitet och avlastning på ett optimalt sätt. Orsaker till smärtande handleder Om du får ont i handleden någon gång är det skönt att veta att det finns handledsskydd att tillgå. För att du ska kunna minska risken att drabbas kan det vara bra att ha koll på vanliga anledningar till att många får ont i just handlederna i dag. Överbelastning: Majoriteten som behöver handledsskydd för att lindra smärta i handlederna lider av överbelastning. Så kallad överbelastningssmärta kan uppstå i samband med att du utsätter händerna och handlederna för exempelvis tunga lyft eller hård belastning under en viss period.

handledsskydd med skena center
  1. Handledsskydd med skena ma
  2. Handledsskydd med skena utah
  3. Köpa partier billiga varor
  4. Handledsskydd med skena hospital
  5. Bädd och bad
  6. Hur mycket rymmer ett badkar
  7. 3000 x 3000 mm Ecolid 3-delad vikport silver med en fönsterrad - Webshop Prido
  8. Handledsskydd med skena 2017
  9. Syrebrist i hjärnan: typer och orsaker - Steg för Hälsa
  10. Handledsskydd med skena resort
  11. Mattläggare | Mattläggare Stockholm
  12. Bungalows för familj m 2 små barn, Koh Chang - Frågor & svar Koh Chang - Reseguiden

Det mindre elastiska partiet bidrar även till effektivare funktion av den dynamiska skenan. Skenan är förformad och placerad på insidan av stödet för effektiv stabilisering. Fyra kardborrknäppningar på handryggen samt ett justerbart tumgrepp ger väldigt goda individuella anpassningsmöjligheter samt möjlighet att öka och minska graden av stabilitet beroende på aktivitet och smärta. Den för formade plastskenan passar alla handleder och bidrar till handledsskyddets goda stabilitet. Handledsskyddet finns i höger och vänster. Vanliga Frågor & Svar Fråga. Jag svullnar i handleden och behöver ett handledsskydd. Kan denna modell passa mitt behov? Svar. Ja, handledsskyddet med skena är tillverkat av ett extra kompressionsgivande material som effektivt motverkar svullnad vid användning Fråga. Hur tvättar jag handledsskyddet? Svar. Rekommederat tvättråd är 30°handtvätt med kardborrbanden stängda för optimal hållbarhet. Fråga. Karborrbanden på handledsskyddet är ganska långa, längre än den hårda kardborren på handledsskyddet!

För att lindra den smärtan kan du använda ett handledsskydd – gärna kombinerat med antiinflammatorisk behandling lokalt för handleden. Försämrad stabilitet: Har din stabilitet i handleder och fingrar blivit sämre kan du också behöva ett handledsskydd för att lindra, stabilisera och avlasta. Denna smärta brukar ha att göra med skador på handen eller handledens ligament som normalt ska fungera stabiliserande

neutralposition vilket då avlastar muskler och senor i handleden. Vi i vill även bibehålla den normala funktion i handen så valet av handledsskydd bör utgå från hur mycket stöd som krävs samt hur mycket av funktionaliteten som ska bibehållas. Oftast får man kompromissa här för att hitta den rätta lösningen. Det är viktigt att hitta ett skydd med anatomisk passform som stabiliserar men inte hindrar handens och fingrarnas funktion för mycket. Handelsskydd med skena finns i olika material men vanligast är att skyddet är tillverkat i resår som ger kompression i handleden. Tillsammans med en stabiliserande skena och möjligheten att reglera knäppningen med kardborrband kan handledsskyddet anpassas efter behov. Våra handledsskydd med skenor finns i olika storlekar och är anpassade för höger eller vänster hand. De flesta modellerna går att välja mellan färgerna beige och svart men finns även modeller i grå eller blå färg. När du ska hitta rätt storlek på ditt handledsskydd så är det bra om du har ett måttband till hands.

handledsskydd med skena tv

Handledsskydd och Handledsstöd | REHABgrossisten Fortsätt till innehållet Fri frakt Snabb leverans Fria byten 100% Nöjd kundgaranti 08-410 248 80 info [at] Stabiliserande Handledsskydd & Handledsstöd Vi har mer än 20 års erfarenhet av handledsskydd och handledsstöd. Vår kundsupport finns till din hjälp vardagar mellan 9-16 på tfn 08-410 248 80 eller på chatten med personlig rådgivning, tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälpa att välja handledsskydd. Vårt sortiment av handledsstöd är tillverkade för att effektivt avlasta handleden genom att stabilisera och hålla handleden i ett neutralt läger för att minska smärtan. Ett handledsskydd används för att ge stabilitet av handleden vid smärta samt vid andra handledsrelaterade problem och indikationer, läs mer här. Visa vanliga skador för Hand & Arm Mer information Handledsskydd Oavsett handledsstöd eller handledsskydd (kärt barn har många namn) så ger de avlastande stöd för handleden samt lindrar handledssmärta. Flera av våra handledsskydd har en aluminiumskena i en skenficka på insidan av handledsskyddet, skenan stabiliserar handleden ytterligare.

Vill du ha mer råd för att välja handledsskydd? Det är inte alltid helt lätt att hitta rätt skydd så vi finns här för att hjälpa dig. Ring oss på 08-410 248 80 eller skicka oss ett mail till [email protected] så hjälper vi till. Vår kundsupport har många års erfarenhet och hjälper dig på bästa sätt. Och du, REHABgrossisten erbjuder 45 dagars öppet köp så att du kan prova din produkt i lugnt och ro. Inte nog med det så har vi alltid en 100% nöjd kund garanti och är en certifierad e-handel. Välkommen!

handledsskydd med skena
  1. Mellan stora hundar bed
  2. Dalenum lidingö