akerturk.com

Vikingastaden Birka Med Båt

Thu, 19 Aug 2021 11:52:33 +0000
  1. Vikingastaden birka med båt spa
  2. Helkroppsmassage för två fr 1695 | Köp upplevelsen på happy-day.se
  3. Dagsutflykt till Birka, Björkö - Omdömen - Birka and Hovgården - Tripadvisor
  4. Vikingastaden birka med bat man
  5. Vikingastaden birka med båt 2017

Birka på Björkö är en av Sveriges mest kända fornlämningar och är tillsammans med Hovgården på Adelsö uppsatta på Unescos världsarvslista. Under två århundraden på vikingatiden var Birka en levande stad med myllrande folkliv, ett viktigt maktcentrum och en knutpunkt för handel. Idag kan vikingatidens spår skönjas i de tusentals gravarna, borgen, stadsvallen och Svarta jorden. Museum med programverksamhet, restaurang/kafé och gästhamn. Läs mer här Till Birka Till Björkö kommer man med båt från Adelsö, Ekerö eller Stockholm. Här har man sedan flera hundra år gjort arkeologiska fynd. Det är inte så underligt då en av vikingatidens största och viktigaste handelsplatser låg här. Tillsammans med Hovgårdsområdet på Adelsö är Birka sedan 1993 det andra världsarvet i Kulturens övärld - Ekerö kommun. Båt till Birka med Strömma Kanalbolagets båtar avgår sommartid dagligen från Stadshusbron i Stockholm, Jungfrusunds Marina på Ekerö eller från Hovgården på Adelsö. Under högsäsong, även båttrafik från Strängnäs och Härjarö.

Vikingastaden birka med båt spa

Det går inte att förboka turer med Stockholm Pass. How to get there: Båt: Stadshusbron Se: fullständig lista över inkluderade attraktioner Loading Map - Please wait... Adress: Stadshusbron, Stockholm Telefonnummer: +46 8 12 00 40 00

Helkroppsmassage för två fr 1695 | Köp upplevelsen på happy-day.se

Orter: Stockholm, Södertälje, Mariefred Antal deltagare Upplevelsen är för en person och genomförs i grupp med andra passagerare Åldersgräns För alla åldrar Tillgänglighet Maj - September Varaktighet Mellan 3. 5 timmar och 7. 5 timmar Ta en båttur genom Mälaren till Vikingastaden Birka Besök den historiska Vikingastaden Birka med båt och upptäck en riktig kulturskatt. Visste du att mitt i Mälaren, så grundades Birka, som är känt som Sveriges första stad, på 750-talet? Hoppa på båten vid en av våra bryggor, som tar dig till Björkö där Birka, som är räknat som ett av Unescos världsarv, ligger. Ett besök till den historiska Vikingastaden Birka Hoppa på båten som tar dig till Björkö och Birka Vi har café ombord på båten för en trevlig fika Om Upplevelsen - Birka Vikingastaden Att ta en båttur genom Mälaren är en häftig upplevelse i sig, men turen tar dig till ett ännu mer spännande mål. Båten tar dig till Vikingastaden Birka, den första staden i Sverige som grundades på 750-talet. Här bodde vikingar, och staden var en stor handelspunkt för den tidens människor.

Dagsutflykt till Birka, Björkö - Omdömen - Birka and Hovgården - Tripadvisor

Vi åkte med båten från Mariefred, och tycker att det var synd att man fick alldeles för lite tid på Birka innan båten återvände. Vi var med på den guidade turen, och sedan slängde vi i oss lunch lite snabbt och kollade in den lilla vikingabyn som finns uppbyggd, och museet. Trots att museet var litet hann vi inte riktigt titta så länge som vi hade velat och läsa igenom all information, eftersom tiden inte räckte till. Den guidade turen var intressant, och guiden var duktig och kunde svara på de frågor som ställdes. Om man inte går den guidade turen, så har man nog ingen vidare historisk behållning av sitt besök. Om man inte själv är historievetare, förstås. Museet är väldigt litet, men det är bra gjort och man kan följa med i historien. Mycket information finns att läsa. Den uppbyggda vikingabyn är inte så märkvärdig, men våra 8-åringar tyckte dock att det var roligt. Ett stort vikingaskepp finns där också. Sammanfattningsvis tycker jag att Birka är värt ett besök, och jag har egentligen negativt att säga om Birka.

Vikingastaden birka med bat man

Det grönskande Björkö bjuder även in till natursköna promenader, sköna bad i vattnet, och intresseväckande besök i området där fornlämningarna finns. Avgångshamnar för besök på Birka Vikingastaden: Klara Mälarstrand, Stockholm Södertälje Hovgården Mariefred Härjarö

Vikingastaden birka med båt 2017

Dock kan man fundera på att ta sig dit på annat sätt än med de rederier som erbjuder för kort vistelsetid på ön. Vill man passa på att ta ett dopp också, som många ju säkert tänker sig, så får man prioritera ned något annat som kanske var själva anledningen till att man ville besöka just Birka.

  • Vikingastaden birka med båt men
  • Öppettider till Åhléns i Umeå, Kungsgatan 58 | Öppettider Nära Dig
  • Mählqvist Rör AB - Vassmogatan 2, Katrineholm | hitta.se
  • Kryssning med birka

Ta en båttur över Mälaren och njut av en heldag i den unika vikingastaden Birka. Här på Björkö grundades på 750-talet vad som brukar kallas Sveriges första stad, Birka. Idag står de arkelogiska utgrävningarna från vikingatidens Birka på listan över Unescos Världsarv. Lär dig mer om de stora utgrävningarna och den forskning som ägt rum utifrån fynden från Birka. För mer information om Birka klicka här. Utgångspunkt: Klara Mälarstrand kaj Varaktighet: Detta är en heldagsutflykt inklusive båttur (2 timmar en väg) Tidtabell båttur till Birka 9 maj - 14 juni: lör-sön 10:00. 14 maj - 12 juni: tors-fre 09:30. 15 juni - 18 juni: mån-tors 09:30. 22 juni - 30 aug: Dagligen 10:00. 3 september - 27 september: tors-fre 09:30, Lör-Sön: 10:00. Obs: Inga turer 19-21 juni. Detta är en heldagsutflykt Höjdpunkter: Unescos Världsarv Missa inte den guidade turen på Birka. Lämningar av Sveriges viktigaste vikingastad Historiska utgrävningar och dess fynd från vikingatiden Visste du att: - Birka etablerades i mitten av 700-talet och anses vara en av de tidigaste tätortsbebyggelserna i Skandinavien.

- Ungefär 700 personer bodde i Birka när det var som mest befolkat. - Den Svarta jorden är ett ca 7 hektar stort område som var bebyggd under de ca 250 år som vi idag kallar Vikingatiden. Det är hit de arkeologiska utgrävningarna på Birka har koncentrerats. Missa inte: Museum På Birkas museum kan du lära dig mer om den spännande vikingatiden genom fascinerande utställningar som skildrar det dagliga livet i Birka. Läs mer om arkeologiska fynd från utgrävningar och delta i en guidad tur för att förstå denna viktiga del av Sveriges och Birkas historia. Vikingahusen Vikingahusen är kanske den mest populära attraktionen på Birka. Beundra de rekonstruerade trähusen som är byggda med samma teknik som vikingarna använde. Vandra genom den rekonstruerade vikingabyn och du kommer att färdas tillbaks till 700-talet. OBS! Tur med Strömma Kanalbolaget. Du kan inte hämta ut en biljett till denna tur i förväg. Gå till avgångskajen i god tid innan turen avgår och ställ dig i kön till turen där. I mån av plats.

Till Hovgården För att komma till Hovgården på Adelsö med bil kan du följa brunvit vägskyltning från Brommaplan. Hovgården trafikeras också genom SL -buss från Brommaplan. Hovgården på Adelsö var platsen för kungens gård. Härifrån styrde sveakungen Birka fram till slutet av 900-talet, då vikingastaden på Björkö övergavs. Kungsgården på Adelsö fortsatte att i omgångar spela en politisk roll ända in i sen medeltid. På platsen för det vikingatida kungasätet ligger idag ruinen av det medeltida Alsnö hus. Det var här adeln inrättades 1280. Sommartid går dagliga båtturer mellan Hovgården och Birka. För mindre sällskap som vill besöka området på egen hand, rekommenderas mobilanpassad självguide över världsarvet. Den hittar du här Bild: Kalle Runristare