akerturk.com

Mona Sahlin Röd Väska

Fri, 20 Aug 2021 14:12:12 +0000

När Mona Sahlin satte sig för ett gruppfoto med partiledarkollegorna efter riksdagsdebatten i förrgår pockade en lysande röd handväska på uppmärksamhet - uppmärksamhet som kostar cirka 6 000 kronor i en Louis Vuitton-butik. Men att arbetarrörelsens främsta företrädare går omkring med en fransk lyxväska är inte helt oproblematiskt. - En person som Carl Bildt kunde gå omkring i sina oljerockar från Barbour på Karlavägen. Men det skulle inte förekomma bland socialdemokratiska ledare, säger statsvetaren Jenny Madestam. "Lite clinton-stuk" Madestam är en av dem som lagt märke till att Mona Sahlin den senaste tiden ändrat stil - och hon tror att det är en smart stiländring. - Sahlin kör lite Hillary Clinton-stuk. - Man ska inte sticka under stol med att en människa som ser snygg ut attraherar, men likväl måste man hålla sig inom sitt partis ramar. Det skulle bli helt fel om Sahlin såg ut som en Östermalmstant, säger Madestam. En födelsedagspresent Den S-märkte statsvetaren Stig-Björn Ljunggren: - I Monas fall ska kläderna markera att hon är statsmannamässig och kan ta över regeringen.

Marklund: Jag gav Sahlin den röda väskan | SvD

Pengarna gick till Egalia, en organisation som arbetar för att etablera en frizon för hbtq- och transungdomar i Stockholm och som gör ett fantastiskt jobb, säger Erik Titusson och fortsätter: – Sedan tycker jag att det är ett jättespännande objekt. Få modeobjekt är så laddade som den väskan. Den är fylld till brädden med föreställningar om kön, konsumtion och politik. Kvinnors konsumtion ifrågasätts Erik Titusson använder inte väskan till vardags, men den står hemma i hans vardagsrum. När folk ser den tror de först inte på att det är den omtalade väskan. Sedan leder den nästan alltid till diskussioner om konsumtion och genus. – Det är intressant hur kvinnors konsumtion blir ifrågasatt på ett annat sätt än mäns. En dyr bil eller klocka, som kanske är det som företagsledare eller manliga politiker spenderar pengar, på sticker inte lika mycket i ögonen som en dyr handväska. Perssons väska tio gånger dyrare Både han och Liza Marklund tar upp en väska som Göran Persson använde som jämförelse [ bild 3 här ovanför].

Rödrosa canvas med nitar samt plakettmärkt Louis Vuitton, dragkedja och två innerfack. Mått ca 35 x 30. Proveniens: Mona Sahlins omdebatterade handväska, gåva av väninna i 50-årspresent 2007. Föremålet visas i våra lokaler i Berzelii Park 8-11 mars i samband med vår visning för auktion Vintage & Juveler. Föremålet säljs i samarbete mellan Bukowskis Market och QX till förmån för RFSL Stockholms fritidsverksamhet Egalia. Egalia har funnits sedan januari 2007 och erbjuder hbtq-ungdomar (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queers) mellan 13-19 år en frizon. De har sina lokaler på Sveavägen 59 i Stockholm. För mer info: Smuts, slitage. Följerätt: Nej Placering: Köpinformation Vad kostar transporten?

Hon ses ständigt med den i sin hand nuförtiden. Mona Sahlin (S) släpper inte gärna sin 6 000-kronorsväska från modehuset Louis Vuitton. På gruppfotograferingen för Svenska Dagbladet, vid partiledardebatten, på möten: Överallt lyser den ilsket hallonröda accessoaren rakt in i den socialdemokratiska pupillen. En hätsk antiväskdebatt har brutit ut på bloggar och i ett flertal tidningar. Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten, fruktar att väskan leder till att "vanligt folk" också känner att de måste ha lika dyra saker. Aftonbladets Lena Mellin tycker det är osmart av Sahlin att vifta med en så tydlig statusmarkering. Sahlin själv rycker på axlarna och säger att väskan var en 50-årspresent från en vän. Skulle en i-phone värd motsvarande summa i Peter Erikssons (MP) hand orsaka samma rabalder? Knappast. För det första är han man, för det andra är väl en telefon (hur onödigt utrustad den än är) att betrakta som en nyttopryl. Ingen bryr sig heller särskilt mycket om Fredrik Reinfeldts (M) Longinesklocka med ett butikpris på runt 22 000 kronor.

HANDVÄSKA, Louis Vuitton, tillhört Mona Sahlin. - Bukowskis

Foto: Patrik Steron. Dock vill jag bara avsluta med att nämna några rader om Göran Perssons väska, en jämförelse som jag hävdar är hyfsat relevant. Den kommer från Bölebyns Garveri utanför Piteå, en fantastisk butik där jag varit många gånger. (Min skolväska i högstadiet var faktiskt därifrån, men Görans väska är jag helt oskyldig till). Den går loss på 5 000 euro. Alla biologister som hävdar att genus inte spelar någon roll är härmed för evigt motbevisade. Inlägget publicerades ursprungligen på Liza Marklunds sida på Facebook. annons:

När SvD fotograferade riksdagspartiernas ledare i samband med en debatt 2010 hamnade Mona Sahlins röda lyxväska i fokus. Nu avslöjar författaren Liza Marklund att det var hon som gav Sahlin den omdebatterade väskan. Mona Sahlin hade sin rda Louis Vuitton-väska framför sig då partiledarna fotograferades inför en debatt 2010. Foto: YVONNE ÅSELL Mona Sahlin hade sin rda Louis Vuitton-väska framför sig då partiledarna fotograferades inför en debatt 2010. Foto: YVONNE ÅSELL Det var i januari 2010 som Svenska Dagbladets Yvonne Åsell fotograferade riksdagens partiledare i en debatt inför valet - där Mona Sahlins huvudspår var de växande klyftorna i samhället. Socialdemokraternas dåvarande ledares åsikter om dessa hamnade dock i skuggan, medan hennes röda väska från Louis Vuitton som tog plats framför henne på bilden tog rampljuset.

– Det är en klassisk väska och det känns härligt med en färgglad väska till våren. Mona har ju satsat på en färg som matchar hennes parti, säger Sanna Nordström, stylist på Sofis mode och Klick. Louis Vuitton är ett exklusivt klädmärke med huvudkontor i Paris. Bland annat har supermodellen Gisele Bündchen och designern Marc Jacobs jobbat för företaget. Plagiat finns överallt Det är också ett av de äldsta modehusen, grundat 1854, och produkterna säljs i några få utvalda butiker. Samtidigt är dyrgriparna flitigt kopierade och plagiat går att hitta både på marknader och internet. – Jag hoppas inte hon köpt den i Thailand bara. Där kryllar det av dåliga kopior, säger Sanna Nordström. Publicerad: 22 januari 2010 kl

Här poserar Mona Sahlin med 6 000 kronorshandväska | Nyheter | Expressen

  1. Creperiet lund meny
  2. HANDVÄSKA, Louis Vuitton, tillhört Mona Sahlin. - Bukowskis
  3. Marklund: Jag gav Sahlin den röda väskan | SvD
  4. Hotell helsingborg erbjudande
mona sahlin röd väska