akerturk.com

Kollektivtrafiken Gotland 2017

Fri, 20 Aug 2021 05:13:34 +0000
  1. Kollektivtrafiken gotland 2012.html
  2. Kollektivtrafiken gotland 2017 pictures
  3. Kollektivtrafiken gotland 2017 results
  4. Färjetrafiken till och från Gotland Motion 2017/18:1082 av Hanna Westerén och Laila Naraghi (båda S) - Riksdagen

I januari 2012 infördes en ny lag om kollektivtrafik som syftar till ökad samverkan med övrig samhällsplanering. Det så kallade trafikförsörjningsprogrammet inrättades 2013 och nu anser regionen att det är dags för en omgörning. Under våren har teknikförvaltningen haft sittningar med allmänheten som fått tillfälle att yttra sig över saker man anser borde bli bättre. – Det var gruppdiskussioner mellan medborgare och politiker och en av synpunkterna som många hade var att bussarna bättre ska anpassas efter färjornas turlistor, säger Anita Carlsson, chef för kollektivtrafiken på Gotland. Flera ansåg även att det måste in fler kvällsturer. Den nya planen är långsiktig och sträcker sig till år 2030, men revideras vartefter. Just nu arbetar regionen med att sammanställa programmet som skickas på remiss till ett femtiotal instanser. I december ska politiken fatta beslut i frågan och därefter kommer den nya planen att implementeras. – Vi står inför nya upphandlingar inom kollektivtrafiken så vi kände att det var dags för ett nytt trafikförsörjningsprogram.

Kollektivtrafiken gotland 2012.html

Kollektivtrafiken gotland 2017 pictures

Moon And Monshine, finalbidrag nr 5 med låten Gasoline And Cattle vann musiktävlingen P4 Nästa på Gotland. Moon And Moonshine består egentligen av tre band, Bridge Tunes, Ida Andersson Band och The Maltmen som började samarbeta vintern 2016. Tävlingsbidrag nr 5 som vann i finalen i P4 Nästa 2017 på Gotland hade Erik Nerho skrivit. På vinnarbilden med alla medlemmar i Moon And Moonshine står från vänster: Henrik Thomsson (gitarr), Klas Johansson (bas), Johan Larsson (trummor), Mattias Jupiter (lap-steel), Erik Nehro (sång och gitarr), Ludvig Olin (keyboards) och Ida Andersson Jupiter (sång). Både juryn och publiken var överens om vinnaren. Efter att alla jurymedlemmars röster summerats hade låten en klar ledning före Java Kickback. När alla lyssnarnas röster sedan räknats stod det klart att Moon And Moonshine fått allra flest röster även där, 479 stycken. Näst flest röster fick Annika Fehling Trio med 357. Juryn bestod av musikproducent Linus Larsson, musikerna Lee Gotvik och Kenneth Waernqvist samt P4 Gotlands musikproducent Maria Rundby.

  1. Kost och träningsprogram viktminskning
  2. Skjorta m/39, använd - Floby Överskottslager
  3. Folkligt, livligt och extra mos vid ”raggarkiosken” - HD
  4. Kollektivtrafiken gotland 2017
  5. Kollektivtrafiken gotland 2017 release
  6. Kollektivtrafiken på Gotland görs om – Helagotland

Kollektivtrafiken gotland 2017 results

Mycket handlar om att försöka samordna trafiken bättre, skapa stomlinjer och införa anropsstyrd trafik. Det innebär att man på vissa linjer själv anmäler att man vill åka med, antingen via en app eller exempelvis ett telefonnummer. Exakt hur det ska se ut vet vi ännu inte, men tekniken går ju fort framåt, säger Anita Carlsson. Under 2017 var det linjerna 10, 11, 12 och 20 som hade flest resenärer. Genomsnittet per tur låg då på 20 personer. I stadstrafiken hade linje 1 flest resenärer med cirka 11 personer per tur. I den övergripande målsättningen säger regionen att samtlig kollektivtrafik ska drivas med fossilfria bränslen till år 2030. Hur viktig den frågan är inför kommande upphandling vill Anita Carlsson dock inte kommentera i nuläget. Dick Sandström är sommargotlänning sedan urminnes tider och är på väg tillbaka till Solna. Han har tagit bussen från Hemse som så många gånger förr: – De senaste tio åren har jag tagit bussen till och från Visby och det har alltid funkat bra tycker jag.

- Förortskortet bibehålls. - Terminskortet tas bort. - Priset på länskort höjs med 10 kr. - Cykelgaragebiljett ingår kostnadsfritt med länskortet. - Taxan för cykelgarage sänks till 20 kr / 24 timmar och 100 kr / månad. - Samma taxa ska gälla för kategorierna pensionär som ungdom och barn. - Studentrabatt införs på enkelbiljett, 24-timmarskort, 72-timmarskort, länskort, förortskort samt Visbykortet. - Årskort införs, kostnad för kortet är länskortstaxan gånger 10. - Lägsta belopp som går att ladda på reskassa sänks från 200 kr till 100 kr. - För närtrafiken införs en enhetstaxa, 50 kr per enkelbiljett. - Taxa för reklamplats i väderskydd höjs till 800 kr / kvadratmeter och år. - Digitala skärmar monteras på bussarna under våren och taxa införs för digital reklam. - Införande av avgift för borttappad nyckel för förvaringsskåp. - Hund får åka med gratis oavsett storlek. - Alla som beviljats färdtjänst får möjlighet att köpa ett länskort plus till en kostnad av länskort vuxen gånger 1, 5.

Färjetrafiken till och från Gotland Motion 2017/18:1082 av Hanna Westerén och Laila Naraghi (båda S) - Riksdagen

Moon And Moonshines låt får nu tävla mot 24 andra lokala P4-kanalers vinnare för att eventuellt bli en av åtta finalister i riksfinalen.

Särskilt under sommarmånaderna, när antalet resenärer ökar kraftigt, måste trafiksystemet vara anpassningsbart för att kunna ge den för Gotland viktiga besöksnäringen möjligheter att växa och utvecklas. Snabba överfartstider, med god turtäthet, och flexibla förutsättningar för både godstrafik och passagerartrafik måste således bibehållas under hela året för att Gotlands huvudtrafikled ska vara konkurrenskraftig. Därtill måste färjetrafiken bedrivas på ett kostnadseffektivt sätt så att biljettpriset för passagerartrafik, och fraktpriset för godstrafik, hålls på en rimlig nivå. Våren 2014 blev ett nytt avtal för färjetrafiken klart. Avtalet, som gäller från 2017 till 2027, anger villkoren för den trafik som Rederi AB Gotland bedriver efter upphandling av Trafikverket. Det är av största vikt att staten genom Trafikverket noga följe r hur avtalsperioden har börjat och hur den utvecklas löpande under de kommande tio åren. För att Gotland ska ges fortsatt goda möjligheter till tillväxt och utveckling måste en färjetrafik enligt avtalets lägstanivå fortsättningsvis bibehållas.

Enkelt, billigt och träffsäkert: Gör din egen lokala annons med foto via Privatannons "Do-it-yourself" september 3, 2020 – Med Privatannons "Do-it-your-self" blir det lättare än någonsin för privatpersoner att annonsera i tidningen.... Talangerna vill flytta hem! Krisen har förändrat talangmarknaden. Hur arbetar din region för att säkra kompetensförsörjningen? SCB släppte nyligen sin befolkningsstatistik och den visade på att ex Stockholms kommun minskade till... - Region Gotland Mälardalsrådets årsmöte prisar studenter Studenter som bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen tilldelas stipendier av Mälardalsrådet. Stipendierna delas ut under... Havstulpanvarning utlyst för Östersjökusten upp till och med Gävleborgs län augusti 19, 2020 Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Nu går Svenska Båtunionen ut med en varning för hela Östersjökusten, från Skåne upp till... Veteranpoolen storsatsar – vill rekrytera 2500 pensionärer Foto: Veranpoolen Att anlita pensionärer har blivit allt mer populärt både för privatpersoner och bland företagare.... Kollektivtrafiken är ryggraden i framtidens resande Coronapandemin har slagit hårt mot resandet i Stockholm-Mälarregionen.

- Arbetsreskortet för färdtjänstberättigad tas bort. - Färdtjänstberättigad under 20 år ges möjlighet att köpa Visbykort plus till en kostnad av Visbykort gånger 1, 5. - Egenavgiften för anslutningstaxi vid sjukresor höjs till 50 kr. - För färdtjänstresa i annan kommun införs en enhetstaxa, 90 kr per enkelresa. - Maxintervallet per enkelresa med färdtjänst i annan kommun utökas från 3 mil till 9 mil.

Därför är det också av yttersta vikt att regeringen i fortsättningen behandlar färjetrafiken till Gotland som en del av den nationella infrastrukturen, då färjetrafiken inte kan betraktas som ett komplement till andra färdmedel utan snarare som en oumbärlig huvudtrafikled mellan Gotland och fastlandet. Att färjetrafiken ska betraktas som en del av det nationella trafiksystemet är ett synsätt som delas bland annat av Trafikanalys, som i en rapport (Användning och styrning av anslaget till trafikavtal, Rapport 2012:5) anger att Gotlandstrafiken bör ses som en ersättning för en fast förbindelse och metodmässigt hanteras som andra infrastrukturfrågor. Enligt Trafikanalys bör Gotlandstrafiken även behandlas i linje med övriga insatser för att stärka Sveriges infrastruktur, i den meningen att Gotlandstrafiken fungerar som en ersättning för en broförbindelse. Att färjetrafiken ges långsiktiga villkor är därför av yttersta vikt. Gotlandstrafiken ska betraktas som en del av det nationella trafiksystemet, och staten bör tydliggöra sitt ansvar för att Gotland effektivt binds samman med resten av Sverige.

  1. Poäng armchair
  2. Att göra i hälsingland
  3. Cheap mot bournemouth
  4. Montera motorvärmare sundsvall in minecraft
  5. Djurgården hockey jersey