akerturk.com

En Stjärna Föds 1954

Fri, 20 Aug 2021 20:25:48 +0000
  1. En stjarna föds 1954
  2. En stjärna föds 154 jeux
  3. Wikipedia:Utvald artikel/En stjärna föds (film, 1954) – Wikipedia
  4. En stjärna föds (1954) - SFdb

Ändå en skildring av ett härsket Hollywood, vilket man först är rädd att man inte ska få spendera tre timmar med. Masons irrfärder i gubbträsket är ändå gripande, och Garland är ju som sagt Garland. Helt okej men hade det inte varit för att man gillar Garland och Mason hade den nog känts rätt platt. Inte nån vidare musik egentligen men det finns några gripande scener från privatlivets helgd. Blev rätt jävla betagen av den här filmen. Hypnotiskt fängslande visuell stil som framför den storslaget emotionella storyn med bravur och grace av sällan skådat slag. Ett par sidospår såsom stillbilds-montagen och några av sångnumrena sänker filmens mitt en smula, men början och slutet är ren jävla mäster-klass! James Mason har nog aldrig varit bättre och Judy Garland imponerar hon med. Snygg, omskakande och fullkomligt lysande. George Cukors bästa film och en av de bästa filmerna jag sett om Hollywoods stjärnsystem. Kärlekshistorien, den interna rivaliteten och bilden av det cyniska Hollywood är intressant.

En stjarna föds 1954

Hur står sig Bradley Coopers biosuccé "A Star is Born" mot de tre tidigare filmerna? Bradley Cooper har gjort succé med sin nyinspelning av "A Star Is Born", som har Lady Gaga i huvudrollen som den stigande stjärnan. Med sju nomineringar - bland annat för Bästa film - är filmen redo att göra succé på årets Oscarsgala. "A Star Is Born" är den fjärde varianten av samma film. Jag har tittat på alla versioner för en jämförelse och rankar dem här nedan. 4. "Hollywood" (1937) "A Star Is Born" har alltså gjorts i totalt fyra (engelskspråkiga) versioner. (Det finns även en Bollywood-variant. ) Filmen med den svenska titeln "Hollywood" är originalet, fast egentligen inte. Filmen har nämligen hämtat mycket inspiration från filmen "What Price Hollywood" från 1932. Den är regisserad av George Cukor som gav regissör William Wellman många råd under inspelningen av "A Star Is Born" och som senare själv regisserade nyinspelningen 1954. Skådespelerskan Janet Gaynor var redan en stjärna (1929 var hon först ut att vinna en Oscar för Bästa skådespelerska), som gjort en framgångsrik övergång från stum- till talfilm, när hon tog sig an rollen som Esther Blodgett – senare Vicki Lester – en filmälskande ung kvinna som drömmer om att slå igenom i Hollywood.

Både Mason och Garland gör bra ifrån sig. Däremot tycker jag att vissa muskalnummer är något långrandiga och att filmen är något för lång. Om jag får chansen att se om den i 35 mm kanske det blir en höjning, technicolor är nästintill oemotståndligt på bio. Strålande spel av James Mason och hade inte han varit med så hade det heller inte varit mycket bevänt med filmen. Jag har egentligen aldrig tyckt att Judy Garland varit mycket till skådespelare och det visar hon här också. Trots allt är det intressant att Hollywood visar på baksidan av stjärnstatusen och att det nästan är omöjligt att två kända skådespelare har ett förhållande utan att tära på varandra. #54 2010-11-21 Mason är riktigt bra, och Garland överraskar positivt. James Mason är alltid grrrreat men tål ta mig fan inte Garlands röst Om man slog ihop den första halvan av originalet (1937) och den sista halvan av denna film skulle det bli perfekt. Början i denna version är totalt oengagerande, man hyser inte mycket förhoppningar eller sympatier för Garlands Esther.

En stjärna föds 154 jeux

Men det växer fram gradvis, och trots att jag känner till slutet (eftersom jag sett originalet tidigare) så sitter jag som på nålar av förväntansfull spänning. Storslaget tragiskt drama med många bottnar. Kunde varit en Femma om merparten av sångnumren tagits bort. Nu blir den på tok för lång. Ju längre filmen går desto intensivare glöd o här lyser stjärnan Judy Garland för sista gången i sin "Performance of a lifetime". Bara hennes utstrålning o röst är värt en Femma, men nu blir det för segt och utdraget. Stark Fyra enbart för Stjärnan Garland. Makalöst. Fick även en Nominering för rollen men förlorade mot Grace Kelly.

1. "A Star is Born" (2018) Det finns många anledningar till varför Bradley Coopers "A Star Is Born"-version är den bästa, men framförallt beror det kanske på att den gräver sig längre ner i karaktärernas psyken än någon av de andra filmerna. Den manliga huvudkaraktären har aldrig varit så mångbottnad som här. Filmen vågar ta i hans alkoholism och betrakta den som den sjukdom den är. Vi får också en bakgrundsstory som kan ge en förklaring till Jacks känslomässiga ärr. Lady Gaga har fått sina stjärnexcesser bortplockade för att bli den "vanliga" tjejen Ally. Likt både Streisand och Garland är hon ingen klassisk skönhet och har starka karaktäristiska drag, vilket både gör henne relaterbar och ger henne det där unika som en äkta stjärna behöver. Hon gör en mycket fin rollinsats och framförallt: sjunger röven av sig. Till skillnad från i filmen från 1976 har hon starkt musikmaterial att arbeta med, det är topplisteplaceringarna för "Shallow" ett bevis på. (Snart kommer hon dessutom vinna en Oscar för samma låt. )

Wikipedia:Utvald artikel/En stjärna föds (film, 1954) – Wikipedia

Välkommen till MovieZine! Som medlem kan du betygsätta filmer och serier, kommentera artiklar och skapa listor. Gå med i Sveriges största filmcommunity med över 100 000 medlemmar! Det går snabbt och enkelt att skapa ett konto. Skapa konto med ditt sociala nätverk Logga in med ditt sociala nätverk LOGGA IN MED FACEBOOK SKAPA KONTO MED FACEBOOK

en stjärna föds 1984 portant

En stjärna föds (1954) - SFdb

A Star is Born. 1954 USA 181 min. färg/35mm/2. 55:1. R: George Cukor. S: Judy Garland, James Mason, Jack Carson, Charles Bickford, Tommy Noonan, Lucy Marlow, Amanda Blake, Irving Bacon, Hazel Shermet. Fängslande, om än överdrivet lång, nyinspelning av Hollywood från 1937, där Mason är helt fantastisk i rollen som alkoholiserad filmstjärna med dekis-karriär som faller för unga sångerskan Garland och bestämmer sig för att göra henne till stjärna. Medan hennes karriär går uppåt störtar han gradvis mot botten. Högt produktionsvärde med färgsprakande CinemaScope-inramningar och fina skådespelare, ett par minnesvärda sångnummer (i synnerhet Garlands medley-artade musikalnummer kring mitten) får kött på benen av framför allt Masons oförglömliga spel. I kärnan är filmen dock en bagatell uppblåst till stora proportioner. Warner Bros slaktade Cukors ursprungliga version av filmen och länge fanns bara en 154 minuter lång version av filmen – restaureringen från 1983 är 176 minuter och där ersätts förlorade scener med audio-stillbilder.

Det är synd att inte Piersons film la samma energi på låtskrivandet. Att låtarna i 2018 års film bevisligen har hitpotential gör berättelsen gott genom att skapa stämning och ge den en känsla av äkthet. Det gör också det fylliga och dynamiska ljudet som skapar närvarokänsla i konsertscenerna. "A Star Is Born" är också den versionen som mest trovärdigt beskriver hur en stjärna skapas, vilket gör kontrasten mellan den enas uppgång och den andras fall mer drabbande. Har du sett de tidigare filmerna? Vilken "A Star is Born" är bäst?

13. 16 NÖJE PH-Tanja: Jag fick 16 000 volt genom kroppen I GÅR 16. 54 NÖJE Favoriten att bli nye James Bond efter Daniel Craig 19. 22 NÖJE Louise vann första "Sveriges mästerkock" – därför saknas hon i "Decenniets mästerkock" 15. 58 NÖJE Sami och Ali i Medina vänner igen – kan bli en comeback 08. 02 NÖJE Carina Bergfeldt får egen talkshow i SVT

En stjärna föds är en amerikansk film från 1954 i regi av George Cukor och med Judy Garland och James Mason i huvudrollerna. Filmen hade premiär i USA den 29 september 1954 och svensk publikpremiär den 4 april 1955. Filmproduktionen kantades av en hel rad problem, bl. a tekniska problem som försenade inspelningen. Några veckor efter premiären beslöt filmbolaget att 27 minuter av filmen skulle klippas bort och den ursprungliga filmen förstöras. Drygt 30 år senare var det premiär för en nyrestaurerad version av filmen. Filmen blev nominerad till sex Oscar. James Mason och Judy Garland var nominerade till varsin Oscar för sina insatser i denna film; de vann ingen Oscar, men varsin Golden Globe blev det. Harold Arlen och Ira Gershwin fick en oscarsnominering för låten "The Man That Got Away". ► Läs mer

  1. Slott i sverige
  2. Färgat hår schampo
  3. En stjärna föds 1945 relative à l'enfance
  4. Kläder
  5. Fjärilshuset
  6. En stjärna föds 1945 relative
  7. Boklysten: Blodssystrarna av Michael Mortimer
  1. Ankomster ängelholm flygplats från bromma
  2. Hudläkare kalmar popova family
  3. Svullna lymfkörtlar ångest
  4. Priscilla pernilla wahlgren